HomeOpleiding Zorg voor een goede begeleiding

Zorg voor een goede begeleiding

Posted in : Opleiding on by : Rodney

Als je een baan hebt waarin je collega’s of studenten begeleidt of verantwoordelijk bent voor de opleidingen binnen je bedrijf is het prettig als je goed op de hoogte bent hoe je de mensen het beste kunt begeleiden. Wil je dit werk gaan doen of wil je er wat meer van weten zodat je optimaal kunt functioneren? Dan kun je kiezen voor een cursus praktijkopleider bij Kenteq.

Wat biedt de cursus?

De cursus duurt twee dagen en wordt op verschillende plaatsen in het land gegeven zodat je er nooit ver voor hoeft te reizen. In de cursus komen diverse onderwerpen aan bod zoals het maken van een opleidingsplan maar ook hoe je de opleidingstrajecten die de mensen binnen je bedrijf kunnen volgen kunt organiseren. Als praktijkopleider zorg je ervoor dat degenen die een cursus volgen goed begeleid worden en de theorie en de praktijk goed op elkaar aansluiten.

Doeleinden van de cursus

In de cursus voor praktijkopleider wordt de theorie behandeld met behulp van een digitale leeromgeving en krijg je op de twee trainingsdagen de gelegenheid om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk. De cursus is met name bedoeld voor mensen die anderen begeleiden wanneer ze een opleiding volgen. Communicatie en begeleiding spelen een belangrijke rol zodat jij de mensen die een cursus doen daarin kunt bijstaan. Je leert onder andere hoe je ze kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek of op een nieuwe baan en hoe ze het beste de cursus die ze volgen kunnen aanpakken waarbij een goede manier om ze te motiveren uiteraard ook niet mag ontbreken. Het doel van de cursus Praktijkopleider is dat je mensen daar waar mogelijk kunt begeleiden tijdens het volgen van een opleiding maar er ook voor zorgt dat ze een opleiding kunnen doen die het beste bij de werksituatie past en daarop aansluit.