HomeFinancieel Word financieel sterker met een credit management bureau

Word financieel sterker met een credit management bureau

Posted in : Financieel on by : Rodney

Als jij een bedrijfseigenaar bent, dan wil je natuurlijk dat je financiën perfect zijn geregeld. Dit betekent een goed debiteurenbeleid en een zo klein mogelijke lijst van achterstallige betalingen. Ook je facturatieprocessen en je klantenwerving hebben hier mee te maken. Als jij wilt dat jouw financiën altijd up to date zijn, dan heb je een ervaren team nodig die hier constant mee bezig is. Maar, wat je ook kunt overwegen is om je credit management uit te besteden aan een professioneel bureau, zoals de BMK groep.

Contact opnemen met wanbetalers

Ieder bedrijf heeft te maken met wanbetalers, hier kun je nauwelijks omheen. Het is wel belangrijk dat je de lijst met wanbetalers zo kort mogelijk houdt en dat je de redenen voor de achterstallige betaling achterhaalt om hier van te leren. Een credit management bureau zal je lijst niet alleen korter maken en bijhouden, maar ook correct met de debiteuren communiceren, de mogelijkheid tot een dialoog aangrijpen om jullie zakenrelatie te verbeteren en de klant opleiden zodat deze de volgende keer wel op tijd zal betalen. Ook heeft een credit management bureau de kennis en de mogelijkheid om over te gaan op juridische maatregelen als de klant na meerdere aanmaningen nog steeds niet heeft betaald.

Achterstallige betalingen in de toekomst voorkomen

Alleen het afwerken van de lijst is niet voldoende, het is ook belangrijk dat er zo weinig mogelijk klanten op de lijst komen. Denk hierbij aan het moment voordat je een relatie met een klant aangaat. Door deze vooraf te controleren op financiële gezondheid, kun je in de toekomst misschien een boel problemen vermijden. Ook je facturatie is van belang. Onduidelijke, onprofessionele en langdradige facturen worden al snel aan de kant gelegd. Een credit managementbureau kan zowel het preventie- als het incassogedeelte van je debiteurenbeleid van je overnemen, zodat jij zonder zorgen verder kunt gaan met jouw eigen werk.