HomeDigitaal Veelgemaakte fouten bij digital signage

Veelgemaakte fouten bij digital signage

Posted in : Digitaal on by : Rodney

Digital signage is een nieuwe vorm van digitale communicatie, waarbij een specifieke doelgroep via een beeldscherm wordt bereikt. Op een digital signage scherm kan allerlei verschillende informatie getoond worden, zoals aanbiedingen, nieuwe producten, informatie over het bedrijf of het lokale weerbericht. Doordat digital signage ontzettend divers is, kan eigenlijk iedere organisatie of bedrijf het inzetten. Wanneer je met digital signage gaat beginnen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn namelijk een paar veelgemaakte fouten die we hier zullen bespreken. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom digital signage? Volg Qyn, specialist in digital signage, dan regelmatig.

Houd het simpel

Je moet niet denken dat je alle opties van digital signage moet toepassen. Kijk welke optie het beste bij jouw bedrijf past en blijf hierbij. De boodschap kan namelijk ondergesneeuwd worden als er via het scherm teveel prikkels op iemand afkomen. Daarnaast moet de getoonde content leesbaar zijn. Plaats dus niet teveel tekst op het scherm, maar houd de boodschap kort en krachtig. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het scherm op een plek hangt waar het goed zichtbaar is en de informatie gemakkelijk te lezen is.

Update de informatie regelmatig

Vergeet niet de informatie op het scherm regelmatig bij te werken. Niemand is namelijk geïnteresseerd in oud nieuws. Ook voorkom je hiermee dat mensen denken dat er bepaalde aanbiedingen zijn, terwijl deze al lang verlopen zijn. Daarnaast zorgt nieuwe content er ook voor dat mensen hun interesse behouden. Wanneer je namelijk keer op keer hetzelfde ziet langskomen, verlies je ook je aandacht. Zorg er dus voor dat je verschillende boodschappen afwisselt waardoor er niet de hele tijd hetzelfde op het scherm getoond wordt. Hierdoor blijven mensen kijken en is de effectiviteit van digital signage het grootst.