HomeRe-integratie Hoe werkt re-integratie?

Hoe werkt re-integratie?

Posted in : Re-integratie on by : Rodney

De economie trekt aan, dit houdt in dat er meer banen beschikbaar zijn. Hier heeft u alleen weinig aan wanneer u als werknemer langdurig thuis zit. U bent dan überhaupt blij als u weer aan het werk kunt. Het kan zelfs voorkomen dat u helemaal niet meer werkzaam kunt zijn in uw huidige functie. U kunt dan als werknemer terecht komen in een re-integratietraject. Er wordt dan voor u gezocht naar een nieuwe functie op bijvoorbeeld een andere afdeling. Vaak is dit de beste oplossing voor iemand die langdurig ziek thuis zit. Wilt u weten hoe re-integratie in zijn werk gaat? Lees dan dit artikel en ontdek de mogelijkheden.

Steek moeite en tijd in uw re-integratietraject

Een re-integratietraject wordt niet zomaar gestart. Er zijn wel een bepaalde eisen waar u aan moet voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld vast worden gesteld dat u niet meer werkzaam kunt zijn in uw huidige functie. Alleen dan komt u in aanmerking voor re-integratie. Daarnaast heeft u zelf de verantwoordelijkheid dat u alles goed bijhoud en dat u moeite doet om terug te keren in uw oude functie. Wanneer u start met re-integratie is het uiteraard ook de bedoeling dat u zich hier aantoonbaar voor inzet. Daarnaast is het aan te raden om het onderwerp eerst met uw werkgever te bespreken. Deze moet immers akkoord gaan met het feit dat u start met een re-integratietraject. Zo zorgt u ervoor dat het project soepel verloopt.

Laat een expert het traject begeleiden

Zit u langdurig ziek thuis en wilt u starten met re-integratie? Ga dan samen met uw werkgever op zoek naar een bedrijf welke u kan helpen om dit traject te begeleiden. Het is namelijk verstandig om een onafhankelijke adviseur er voor te laten zorgen dat re-integratie een succes word. Hier heeft u de rest van uw carrière profijt van!