HomeCommunicatie Buitenspelen met walkie talkies

Buitenspelen met walkie talkies

Posted in : Communicatie, Veiligheid on by : Rodney

Kinderen zijn erg begaan met de technologie├źn die ons vandaag de dag worden geboden. Waar kinderen vroeger nog buiten speelden, zien we tegenwoordig dat ze liever spelletjes op een tablet of smartphone spelen. Het plezier van buitenspelen wordt steeds minder ervaren. In plaats van kinderen zoet te houden met digitale middelen, kan je hen ook naar buiten sturen om lichaamsbeweging mee te pakken en buiten kind te kunnen zijn. Spelletjes als soldaatje spelen en verstoppertje worden leuker wanneer ze dit met walkie talkies doen. Enthousiasmeer je kinderen om buiten te spelen.

Laat je kids buitenspelen

Tenzij het regent dat het giet, is het van belang dat je kinderen niet elke dag achter de smartphone of de buis gekluisterd zitten. Maak het buitenspelen vermakelijker voor je kinderen en stuur ze met walkie talkies naar buiten. Vroeger deden we nog busje trap en tien tellen in de rimboe en genoten we hier als kind optimaal van. Dit was goed voor het sociale contact dat je als kind met buurtkinderen had. Daarnaast had je tijdens deze buitenactiviteiten lichaamsbeweging en dat is bevorderlijk voor de gezondheid.

Bevorder sportiviteit en sociaal contact

In dit digitale tijdperk wordt het steeds lastiger om ze naar buiten te krijgen. Toch zal dit gestimuleerd moeten worden. Maak het amusanter voor ze door ze bijvoorbeeld met walkie talkies te laten spelen. Deze apparaten zijn een leuke toevoeging voor de spellen die buiten kunnen worden gespeeld. Zo kunnen ze een leuke bijdrage leveren aan het soldaatje spelen of aan verstoppertje. Wil jij je kinderen laten genieten zoals je dat zelf vroeger ook deed? Motiveer ze tot het buitenspelen en houd je kinderen gezond.

Enthousiasmeer met walkie talkies

Laat kinderen nog echt kind zijn door ze van de buitenlucht te laten genieten. Actief buiten spelen is bevorderlijk voor de gezondheid en de sociale vaardigheden van kinderen.