Home / Beton / Beton is weer helemaal hip
12 december, 2017

Beton is weer helemaal hip

Posted in : Beton on by : Rodney

In Nederland is een industrieel interieur op dit moment erg populair en een groot aantal huiseigenaren richten hun woning op die manier in. Dit type interieur is erg praktisch, omdat er vaak sprake is van een naadloze gietvloer, simpele maar sterke meubelen en een minimum aan snuisterijen. Beton is een materiaal dat zeker niet misstaat in deze interieurs en het is ook niet vreemd dat betonvloeren en betonpleisters veel gekozen opties zijn. Een betonnen aanrechtblad is keihard, hittebestendig en zal niet snel beschadigen. Betonnen tuinmeubelen zijn uitermate praktisch, omdat ze niet worden beschadigd door weersomstandigheden en ook niet kunnen wegwaaien. Beton is dus terug van weggeweest en steekt in de Nederlandse interieurs steeds vaker de kop op.

De esthetische waarde

Veel mensen worden aangetrokken tot de schoonheid van beton en dit klinkt misschien tegenstrijdig als je denkt aan het grijze en grauwe imago dat beton tot voor kort met zich meedroeg. Op dit moment worden er schitterende producten van beton gemaakt, in een verscheidenheid aan grijstinten en met verschillende afwerk mogelijkheden. Ga naar een beton webshop en je zal zien dat het beton assortiment zeer uitgebreid is. Hier kun je prefab beton bestellen, maar omdat het in praktisch elke vorm gegoten kan worden is maatwerk voor de kwalitatieve betonhandelaar ook zeker geen probleem. Beton is simplistisch, minimaal en modern en dit zijn eigenschappen die vandaag de dag veel mensen aantrekken.

De voordelen van beton

Naast esthetische voordelen zijn er andere kenmerken van beton die aanspreken. Zo is het erg praktisch, omdat het moeilijk beschadigd en sterk is. Voor betonnen designer voorwerpen betaal je vaak wel iets meer, maar daar staat tegenover dat deze producten erg lang mee zullen gaan. Beton is ook duurzaam, omdat er weinig productiemethoden aan te pas hoeven te komen om het te vervaardigen. Het wordt simpelweg gegoten, gedroogd en afgewerkt. Vele redenen dus waarom beton in drukke en moderne huishoudens een must is.